maanantai 27. heinäkuuta 2015

Kesäiset roseeviinit - Deep Roots

Deep Roots Rosé 2014


Viime viikonloppuna oli hetki aikaa rentoutua. Syksyisestä ja sateisesta ilmasta huolimatta päätin maistella roseeta, sillä niitä on  päässyt kesän aikana kertymään varastoon turhankin monta pulloa. Siispä korkkasin Deep Roots Rosén. 

Viinin tuottaja 3 Winzer on kolmen pienemmän viinintekijän yhteistyöprojekti, jonka avulla nämä pystyvät tuottamaan tarpeeksi suuria määriä viiniä, jotta sitä olisi riittäisi vientiin kotimaan ulkopuolellekin. Viinintekijät Philipp Wittmann, Jochen Dreissigacker ja Stefan Winter ovat kaikki kotoisin Saksan Rheinhessenistä ja johtavat myös omia viinitalojaan.

Viini on valmistettu pelkästään Portugieser -lajikkeen rypäleistä, jotka kasvoivat Rheinhessenin alueella, Bechtheimin kunnassa. Viini valmistetaan terästankeissa, jossa se saa käymisen jälkeen myös levätä neljä kuukautta. Portugieser on itävaltalainen lajike ja soveltuu parhaiten roseeviinien valmistukseen viileässä ilmastossa. Saksassa se on yksi eniten viljellyistä tummista rypäleistä. Viinit on yleensä tarkoitettu nuorina juotaviksi ja ovat usein suutuntumaltaan kevyehköjä.

Viini on väriltään roseenpunainen ja taipuu mediumiksi paistetun lohen sävyihin.

Tuoksu on melko kevyt ja siinä on raikkaita marjoja, mansikoita ja kirsikoita sekä omenaisia piirteitä ja pirteää sitrusta. 

Kuivahko maku seurailee tuoksun raikkaita aromeita. Siinä on myös tuoreita vadelmia, punaisia omenoita ja persikoita sekä kevyttä mineraalisuutta. Suutuntumaltaan viini on kevyen ja keskitäyteläisen väliltä ja pirteän sitrusmaisen hapokkuuden ansiosta varsin tasapainoinen kokonaisuus. Jälkimaussa on mansikoita ja hennon yrttisiä piirteitä. 

Deep Roots Rosé on yleisesti ottaen tasapainoinen ja miellyttävä, kesäisen raikas viini. Hinta on aavistuksen kova tästä tuotteesta, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen kelpo rosee. 


Viinin kanssa maistelin yksinkertaista katkarapusalaattia, chilimajoneesia ja mukaan pääsi myös viinin vihollinen, keitetty kananmuna. Unohdetaan munan läsnäolo. Viini tuntuu mehukkaammalta ja tukee hienosti katkarapujen herkkää makua. Chilimajoneesissa oli hieman liikaa potkua viinille, muuten viini ja ruoka toimivat oikein hyvin yhteen. Yhdistelmä olisi voinut olla moitteeton, jos salaatilla olisi ollut vähemmän tulinen majoneesi tai kastike. Muuten kelpo yhdistelmä. 

Kouluarvosana: 7,5 - Perustasoinen rosee, kannattaa toki kokeilla.

Jotain pientä infoa:

Tuottaja ja luokitus: 3 Winzer, QbA Rheinhessen
Alue: Saksa, Rheinhessen, Bechtheim
Rypäleet: Portugieser (100%)
Pullo: 0,75 l
Hinta: 12,99e Alko 16.6.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti