perjantai 21. elokuuta 2015

Australian edulliset valkoviinit

Wood Ridge Fruity White 2013


Alkukesästä maisteltu hedelmäinen ja makeahko valkoinen Australiasta.

De Bortoli Wines on perheyritys, joka perustettiin vuonna 1928. Yritys toimii Australian Bilbulissa jo kolmannen sukupolven voimin. Yritys pyrkii tuottamaan viinejä kunnioittaen ympäristöä, jotta viiniköynökset pysyvät mahdollisimman terveinä ja maaperä säilyy tuoreena ja hyväkuntoisena myös tulevia sukupolvia myös varten. 

Tuottajan sivuilta tätä viiniä ei jostain kumman syystä löydy, lieneekö pienemmille markkinoille valmistettu tuote? Viini on valmistettu Muscat d'Alexandria -rypälelajikkeesta, joka tunnetaan Australiassa nimillä Lexia ja Gordo Blanco.

Väriltään viini on melko voimakkaan sävyinen, kullankeltainen.

Pirteän hedelmäinen tuoksu, jossa on ananasta, sitruksia ja aprikoosia, sekä makeita parfyymisia  vivahteita ja kukkaisuutta, kuten ruusuja.

Makeahko maku seuraa tuoksun hedelmäistä makua hieman trooppisempana. Siitä löytyy myös tuoksun makeat parfyymiset ja ruusuisen kukkaiset aromit ja lisäksi makeita mausteita. Hedelmäinen hapokkuus tuo viinin makeahkoon suutuntumaan hieman tasapainoa, mutta sitä jäin kaipaamaan hieman lisää. Viinin lyhyt jälkivaikutelma on kypsän hedelmäinen. 

Kokonaisuutena viini on harmiton ja helposti lähestyttävä paketti, muttei tarjoile mitään erityistä elämystä. Se sopii hyvin viilennettynä seurustelu käyttöön vaikka piknikille, mutta ruoan kanssa en lähtisi tätä viiniä yhdistämään. Samasta hintaluokasta löytyy parempiakin vaihtoehtoja, joten jos suunnittelet makeahkon alle kympin valkkaripullon ostoa, valitse ennemmin samaan hintaan vaikka argentiinalainen Amalaya Blanco Dulce de Corte.

Kouluarvosana: 7+

Jotain pientä infoa:

Tuottaja ja luokitus: De Bortoli Wines, South Eastern Australia
Alue: Australia, Kaakkois-Australia, New South Wales, Bilbul
Rypäleet: Muscat d'Aléxandria (Fruity Lexia)
Pullo: 0,75 l
Hinta: 8,97e Alko 23.1.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti