maanantai 28. syyskuuta 2015

Palkittu Riesling palkituimmalta saksalaiselta tuottajalta

Kendermanns Classic Riesling 2014


Lauantaina piti kokkailla kavereille pikku illallinen kiitokseksi muuttoavusta. Alkuun tarjoiltiin katkarapusalaattia ja parempi puolisko kipaisi Alkosta viinin salaatille, mikä olikin oikein toimiva paketti. 

Reh Kendermann Weinkellerei on yksi Saksan suurimpia ja moderneimpia viinintuottajia. Viiniliikkeen perusti Carl Reh 1920-luvulla ja nykyisin sitä johtaa hänen pojanpoikansa, niin ikään Carl Reh. Kendermannin päätoimipaikka on Bingenissä, Nahen alueella. Viinitarhat taas ovat pääasiassa Moselin, Pfalzin ja Rheinhessenin viinialueilla, minkä lisäksi tuottajalla on tarhoja myös Romaniassa. 

Kendermanns valmistaa laadukkaita viinejä ja onkin kerännyt niin saksalaisissa, kuin kansainvälisissäkin viinialan kilpailuissa enemmän palkintoja, kuin yksikään toinen saksalainen tuottaja. Tuottaja valmistaa viiniä ympäristöä säästävästi. Suomessa Kendermannin tunnetuin brändi lienee Black Tower. 

Classic Riesling -viini valmistetaan Saksan tunnetuimmasta rypälelajikkeesta, eli Rieslingistä. Rypäleet viiniin tulevat Pfalzin alueen laatuviinitarhoilta, Lounais-Saksasta. Alueella on tavallisesti aurinkoista, mutta viileää ja kuivaa, joten rypäleet kypsyvät erittäin hyvin. 

Viini on väriltään hennon vaaleankeltaista ja aavistuksen vihertävää. 

Pirteän oloinen ja raikas tuoksu on hedelmäinen ja sitruksinen. Siinä on runsaasti limettiä ja vihreitä omenoita.

Puolikuiva maku jatkuu niin ikään raikkaan hedelmäisenä ja toistaa tuoksun sitruksiset ja limettiset sekä vihreän omenaiset aromit. Lisäksi maussa on persikan kiveä, mineraalisuutta ja kevyen yrttisiä piirteitä. Kevyehkö suutuntuma on eloisa ja sitrusmainen hapokkuus tuo viiniin hieman napakkuutta. Viini jättää nuoreksi valkoviiniksi kohtuullisen viipyilevän, limettisen ja yrttisen jälkimaun. 

Kendermanns Classic Riesling erottuu edukseen Alkon edullisimmista saksalaisista viineistä. Viini on laadukkaan oloinen, eloisa ja raikas sekä mukavan piristävä. Mielestäni viini on edullinen ja vie mennen tullen monet saman hintaluokan viinit ja myös saman tuottajan Black Tower -viinit jäävät kauaksi taakse. 

Katkarapusalaatin kanssa viini tuntui hieman ryhdikkäämmältä ja jopa keskitäyteläiseltä. Viinin hedelmäisyys oli hyvässä tasapainossa hapokkuuden kanssa, eikä juoma myöskään jyrännyt rapujen yli. Lisäksi viinin 11 gramman jäännössokeri kesytti hyvin chilimajoneesin tulisuuden ja yhdistelmä oli oikein hyvä. 


Seuraavalla kerralla kerron sitten pääruoasta ja sen viinistä, kunhan ehdin siitä kirjottelemaan. 

Kouluarvosana: 8-

Jotain pientä infoa:

Tuottaja ja luokitus: Kendermanns, Qualitätswein Pfalz
Alue: Saksa, Pfalz
Rypäleet: Riesling (100%)
Pullo: 0,75 l
Hinta: 8,48e Alko 24.9.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti