perjantai 18. syyskuuta 2015

Persoonallinen Sauvignon Blanc

Murviedro Colección Sauvignon Blanc 2013


Alkon tilausvalikoimaan saapui nyt syyskuussa uusi mielenkiintoinen valkoviini Espanjasta. Tämä Bodegas Murviedron Sauvignon Blanc on ollut jo pidempään saatavilla ravintoloissa ja on  minulle tuttu muutaman vuoden ajalta. Kirjoitin vasta jutun myös tuottajan toisesta Colección -sarjan viinistä, Petit Verdot -punaviinistä. 

Vuonna 1927 perustettu Bodegas Murviedro valmistaa suuria määriä laadukkaita viinejä ja on kerännyt lukuisia palkintoja arvostetuista viinialan kilpailuista. Murviedro tuottaa viinejä Itä-Espanjan Utiel-Requenan, Valencian ja Alicanten alueilla. 

Murviedro Colección Petit Verdot -viinin tapaan, myös tähän Sauvignon Blanciin käytettävät rypäleet tulevat Valencian alueelta, läheltä Välimeren rannikkoa. Tuottajan mukaan rypäleet puristetaan, minkä jälkeen ne saavat maseroitua ja käydä viileässä, 14 asteen lämpötilassa valikoitujen hiivojen avulla. 

Viini on lasissa puhtaan vaaleankeltaista taittuen hennosti vihreän sävyihin.

Raikkaan hedelmäinen tuoksu, jossa on vihreitä omenoita, sitruksia ja valkoherukoita sekä taustalla hentoja trooppisia vivahteita.

Maku seurailee tuoksua raikkaana ja kypsän hedelmäisenä, aavistuksen trooppisenakin. Vihreät omenat, valkoiset persikat, valkoherukat sekä kypsät sitrukset saavat tasapainoa yrttisistä vivahteista. Kuiva suutuntuma yhdessä hedelmäisen ja eloisan hapokkuuden kanssa luo viinille hyvän rungon. Viini jättää keskipitkän, raikkaan hedelmäisen jälkimaun.

Viini on hieman maltillisempi esitys Sauvignon Blancista, sillä rypälelajikkeelle tyypilliset, sitrusmainen hapokkuus ja runsaat yrttiset vivahteet ovat varsin maltillisia. Tämän viinin kohdalle se ei ole lainkaan paha asia, sillä viini on varsin persoonallinen ja miellyttävän tasapainoinen. Vuosikerrasta 2011 asti laatu on ollut tasaista, joten jossain vaiheessa  täytyy varmaankin tilata pullo Alkon tilausvalikoimaan saapunutta vuosikertaa 2014 ja katsoa jatkuuko laatu yhtä tasaisena.

Kouluarvosana: 8+

Jotain pientä infoa:

Tuottaja ja luokitus: Bodegas Murviedro, DO Valencia
Alue: Espanja, Valencia
Rypäleet: Sauvignon Blanc (100%)
Pullo: 0,75 l
Hinta: 9,47e Alkon tilausvalikoima

Samalta tuottajalta: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti