keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Alkon valikoiman edullisin Ripasso

Signorelli Valpolicella Ripasso Superiore 2013

Viime aikoina suurin osa nauttimistani punaviineistä on ollut espanjalaisia ja italialaisia. Jottei sääntöön tule suurta poikkeusta, tällä kertaa vuorossa on Alkon edullisin Valpolicella Ripasso. 

Signorelli Wines ei ole viinintuottaja, vaan pohjoismaisen Norvin Groupin omistama tuotemerkki. Signorellin viinit valmistetaan yhteistyössä pienten ja keskisuurten italialaisten viinintuottajien kanssa. Viinejä tuotetaan Abruzzon, Toscanan ja Veneton alueilla ja niihin käytetään aina alueiden perinteisiä rypäleitä. Myös erinomainen hinta-laatusuhde kuuluu tuotemerkin visioon. Signorellin nimi on peräisin 1400-luvulla vaikuttaneelta, renesanssikauden taiteilijalta, Signorellilta. 

Signorelli Valpolicella Ripasso Superiore valmistetaan Corvina- ja Rondinella -lajikkeista. Rypäleet kasvoivat Valpolicellan rinteillä, Veronan kaupungin pohjoispuolella Veneton maakunnassa. Rypäleistä puristettu mehu kävi viiniksi terästankeissa, minkä jälkeen viini kävi toisen kerran Amaronen valmistuksesta jääneen kuorimäskin kanssa. Viiniä kypsytettiin yhdeksän kuukauden ajan vanhoissa tammitynnyreissä.

Viini on lasissa kirkkaan punaista, puhtaan läpinäkyvää ja taittuu reunoja kohti kevyesti oranssin sävyihin.

Tuoksu on mausteinen ja kypsien punaisten marjojen sävyttämä. Siinä on puolukoita ja luumuja sekä kevyttä tammisuutta ja vivahteita salmiakista ja mullasta. 

Maku jatkuu tuoksun tapaan mausteiden ja kypsien punaisten marjojen kirjolla. Siinä on kypsiä karpaloita ja puolukoita sekä kevyttä mokkaisuutta ja hieman tammea. Taustalla vivahtaa tuoksun tapaan salmiakki, minkä lisäksi kuivattuja hedelmiä, kuten kirsikoita ja luumuja. Suutuntumaltaan viini on keskitäyteläinen ja saa hieman ryhtiä kirpeän marjaisesta hapokkuudesta ja pehmeistä, mutta tuntuvista tanniineista. Keskipitkä, lämmittävä jälkivaikutelma on kypsän marjainen ja hennon paahteinen. 

Laadukas ja miellyttävä Ripasso, joka ei kuitenkaan poikkea juurikaan massasta. Harmoninen ja pehmeä viini, jossa on mukavasti vivahteita, mutta jäin kaipaamaan hieman parempaa runkoa. Hintaisekseen kuitenkin kelpo ostos, joka toimii niin nautiskeluun, kuin riistan ja muiden tuhdimpien liharuokien kaveriksi. 

Kouluarvosana: 8+

Jotain pientä infoa:

Tuottaja ja luokitus: Signorelli Wines, DOC Valpolicella Superiore
Alue: Italia, Veneto, Valpolicella
Rypäleet: Corvina (70%), Rondinella (30%)
Pullo: 0,75 l
Hinta: 11,99e Alko 12.10.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti