torstai 11. helmikuuta 2016

Kuin marjamehua: Beringer Cabernet Sauvignon

Beringer Cabernet Sauvignon 2014

Beringerin Cabernet Sauvignon on varmasti monelle tuttu jenkki viini. Tai ainakin nimi Beringer sanoo jotain. Minulle Beringerin edulliset viinit olivat ensimmäisiä amerikkalaisia viinejä joihin tutustuin, kun viinikärpänen aikoinaan iski. 

Viinitalo sijaitsee Napan laaksossa Californiassa ja on laakson pisimpään yhtäjaksoisesti toiminut viinintuottaja. Talon omistaa nykyään suuri Treasury Wine Estates -yhtymä, joka omistaa myös monia muitakin suomalaisille tuttuja viinitaloja, kuten australialaiset Lindemans, Penfolds, Rosemount ja Wolf Blass.

Alkon valikoimista löytyy tällä hetkellä kahdeksan tuottajan viiniä 10-80 euron väliltä. Tämä Cabernet Sauvignon on sieltä edullisemmasta päästä, eikä siitä juurikaan tietoa löydy tietoa. Beringerin edullisia viinejä on moneen lähtöön ja useita eri sarjoja, joten netistäkään ei oikein tästä viinistä tietoa herunut, joten hypätään suoraan viinin kimppuun.

Nuori viini on väriltään melko syvän tummanpunainen ja lasin reunoja kohti pinkin sävyihin vaaleneva.

Tuoksu on mehevän marjainen ja pääosan vievät mustaherukkaiset aromit, etenkin mustaherukkamehu, jopa mustaherukalla maustettua teetä. Lisäksi tuoksussa on hieman karhunvatukoita, makeaa mausteisutta ja vaniljaa. Kun viini saa lasissa ilmaa, taustalta paljastuu myös aavistus vihreää paprikaa ja häivähdys chiliä. 

Maku on tuoksun tapaan mehevän marjainen ja hilloinen, valitettavasti mustaherukkaisuuden dominoima. Kielen päältä löytyy mustaherukkahilloa, mustaherukkamehua ja ylikypsää mustaherukkaa. Kaiken tämän ylitsepääsemättömän mustaherukkaisuuden takaa löytyy vivahteita karpaloista, karhunvatukoista ja paprikasta sekä makeaa mausteisuutta ja tammen tuomaa vaniljaa. Taustalla on myös aavistus kypsistä kirsikoista. Kun viini seisoo lasissa jonkun tovin, löytyy kieleltä myös aavistus tammea. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja makean mustaherukkaisuuden hallitsema. Nuoret, mutta helposti lähestyttävät tanniinit ja kohtuullinen hapokkuus antavat viinille melko heikon rungon. Jälkivaikutelma on kohtuullisen viipyilevä, yllätys yllätys mustaherukkainen, hennon karhunvatukkainen ja aavistuksen tammen sävytteinen.

Kokonaisuus on marjamehumainen ja viini kaipaisi reilusti lisää ryhtiä. Makea mustaherukkaisuus hallitsee niin tuoksua, makua, kuin jälkimakuakin. Mikäli etsit hieman makeampaa punaviiniä, joka menee helposti ja nopeasti alas tarjoamatta minkäänlaista elämystä, tämä voi olla juurikin se viini. Minulle tässä viinissä oli aivan liikaa mustaherukkaa ja helpot tanniinit sekä olematon hapokkuus laskevat myös pisteitä. Viini on hinnoiteltu melko reippaasti yläkanttiin. Samaan hintaan ja edullisemminkin löytyy Alkon hyllyistä huomattavasti parempia tuotteita, kokeile vaikka espanjalaista Campo Viejo Crianzaa tai portugalilaista Quinta das Setencostas -viiniä.

Kouluarvosana: 7

Jotain pientä infoa:

Tuottaja ja luokitus: Beringer Vineyards
Alue: Yhdysvallat, California
Rypäleet: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah
Pullo: 0,75 l
Hinta: 10,48e Alko 22.1.2016

Samalta tuottajalta: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti