perjantai 11. maaliskuuta 2016

Castillo de Molina Reserva Chardonnay

Castillo de Molina Reserva Chardonnay 2014

Nyt vuorossa on chileläinen Chardonnay ja täytyy heti kättelyssä tunnustaa, että olen vältellyt etenkin edullisia chileläisiä Chardonnay viinejä jo useamman vuoden. Castillo de Molina Reserva viinit ovat yhden Chilen suurimman viinintuottajan, Viña San Pedron projektin tulos. Projektin tavoitteena oli löytää jokaiselle lajikkeelle parhaiten sopiva kasvupaikka Chilen eri viinialueilta.

Olen aikaisemmin kirjoittanut blogissani Castillo de Molina Reserva -sarjan Cabernet Sauvignon -viinistä. Yhteensä viinisarjaan kuuluu kymmenen eri viiniä, joista myös Carmenère, Shiraz ja Sauvignon Blanc viinit ovat minulle entuudestaan tuttuja. Alkon valikoimassa sarjan viineistä on Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Chardonnay ja Sauvignon Blanc.

Reserva Chardonnay viiniin käytettävät rypäleet tulevat Viña San Pedron hienoimmilta viinitarhoilta Casablancan laaksosta. Tyynimeri vaikuttaa laakson ilmastoon viilentävästi, joten rypäleet kypsyvät hitaasti. Rypäleistä puristettu mehu käy hiivojen avulla 15-16 asteen lämpötilassa. 60 prosenttia viinistä kypsytetään ranskalaisissa tammitynnyreissä puolen vuoden ajan ja loput viinistä säilytetään terästankeissa hedelmäisyyden säilyttämiseksi. Pieni osa viinistä käy läpi myös malolaktisen käymisen. 

Viini on lasissa vaalean keltaista ja taittuu kevyesti kullan sävyihin.

Tuoksu on juuri sitä mitä chileläiseltä Chrdonnaylta voi odottaa. Siitä löytyy trooppisia hedelmiä, persikkaa ja kypsää omenaa sekä kevyttä tammisen paahteista vivahteikkuutta ja hienoista mausteisuutta.

Kuiva maku seurailee tuoksun trooppisen hedelmäistä makumaailmaa persikkaisena ja kypsän omenaisena, minkä lisäksi siinä on myös hieman hunajamelonia ja ananasta. Tammen tuoma paahteisuus ja mausteisuus ovat selkeästi läsnä myös kitalaella, minkä lisäksi taustalta löytyy hienoista vaniljaisuutta. Viini saa suutuntumaansa tasapainon hedelmäisestä hapokkuudesta. Jälkivaikutelma on hedelmäinen, erityisesti ananas tuntuu selkeästi, minkä lisäksi siinä on pehmeää kermaisuutta, jopa voita.

Kokonaisuus on ihan laadukkaan oloinen ja sopusuhtainen, mutta kaipaa seurakseen ruokaa. Sellaisenaan viinissä korostuvat hieman liikaa ne piirteet, jotka löytyvät lähes jokaisesta chileläisestä Chardonnay-viinistä ja joista itse en juurikaan pidä. Kalaruokien kanssa varmasti toimivampi, kuin sellaisenaan, mutta samalla rahalla saa parempaakin.

Kouluarvosana: 7,5 Ei juurikaan poikkea muista chileläisistä Chardonnay-viineistä.
Hinta-laatusuhde: Heikko, samalla rahala löytyy paljon parempiakin viinejä. 

Tuottaja ja luokitus: Viña San Pedro
Alue: Chile, Casablanca
Tyyli: Valkoviini
Rypäleet: Chardonnay (100%)
Pullo: 0,75 l
Hinta: 10,48e Alko 14.1.2016

Samalta tuottajalta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti