maanantai 6. maaliskuuta 2017

Suomalaiset oluet: Mufloni IPA

Mufloni IPA

Ajattelin omistaa tämän viikon kotimaisille panimotuotteille. Ensimmäisenä vuoroon pääsee porilaisen Beer Hunter's panimon maitokauppavahvuinen Mufloni IPA. Panimon tunnetumpi, Alkosta löytyvä  Mufloni CCCCC IPA on erinomainen tyylinsä edustaja, joten katsotaan miten porilainen IPA toimii maitokauppavahvuisena.

Mufloni IPA on väriltään hieman oranssin sävyisen kullankeltaista ja sameaa. Lasiin kaadettaessa se vaahtoaa runsaasti ja juoman päälle muodostuukin runsas puhtaan valkea vaahtokruunu. Vaahto on osin melko suurikuplaista saippuavaahtoa, osin hieman pienikuplaisempaa ja tiiviimpää. Ikävä kyllä se laskeutuu hyvin nopeasti jättäen lasin reunoille pitsiä. 

Tuoksussa on hieman karamellista, makeaa mallasta sekä sitrusmaista, etenkin greippistä humalaa. Hieman yllättäen greippi ei ole liiallisen pistävää tai terävää, kuten monissa muissa oluissa. Taustalla häivähtää myös hieman pihkaa, kuusi- ja mäntymetsää. 

Ensimaku on makeahkon maltainen ja katkeroisen humalainen. Mallasrunko ja humalan katkerot ovat hyvässä tasapainossa. Humalointi tuntuu etenkin sitrusmaisena, tuoksusta poiketen hieman pistävänkin greippisenä ja sitruunaisena sekä pihkaisen havumetsäisenä. Maltaisuus erottuu lähinnä karamellisena. Kevyehkön keskitäyteläinen olut ihan hyvällä mallasrungolla ja sopivalla humaloinnilla, joten vetisyyttä ei juuri löydy. Kohtuu runsaat hiilihapot sopivat oluen tyyliin. Melko lyhyehkö jälkimaku on toffeisen maltainen ja karamellinen, kunnes jäljellä on vain humalan katkerot.

Muflonin "pikku" IPA on tuoksultaan miellyttävä ja hieman isoveljensä CCCCC IPAn kaltainen, mutta kielellä näiden kahden ero on jo täysin selkeä. Tämä olut ei yllä lähellekään CCCCC:n tasolle, mutta prosentteihinsa nähden se on kuitenkin ihan kelpo olut. Lisäksi tämä olut irtosi varsin edulliseen hintaan, verrattuna moniin muihin maitokaupoissa myytäviin pienpanimo tuotteisiin.

Mufloni IPA on ihan kelpo janonsammuttaja, mutta maistuu myös pikkusuolaisten kaverina. Tällä kertaa se sai seurakseen nakkisämpylän chilibraatwurstilla, valkosipulimajoneesilla, paahdetulla sipulilla, ketsupilla ja sinapilla. Olut tuntui toisaalta hieman liian katkeroiselta, mutta toisaalta ihan hyvältä - humalan aromit kyllä sopivat chilimakkaran kaveriksi, katkerot puolestaan korostavat hieman poltetta. Ei huono, muttei paraskaan yhdistelmä.

Kouluarvosana: 7,5 Kelpo maitokauppaolut, ei sen ihmeellisempi.
Hinta-laatusuhde: Hyvä - hintaisekseen kelpo olut. 

Jotain pientä infoa:

Panimo: Beer Hunter's
Alue: Suomi, Pori
Oluttyyppi: Ale, India Pale Ale, Session IPA
Maltaat: Pale Ale, Carapale, Crystal 100, Special B
Humalat: Cascade, Centennial, Columbus
Alkoholi: 4,5%
Pullo: 0,33 l
Hinta: 2,49e Lidl 26.8.2016

Samalta Panimolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti