tiistai 29. elokuuta 2017

Luomuviiniä Alsacesta: Jean Biecher Réserve Riesling

Jean Biecher Réserve Riesling 2016

Nyt vuorossa on luomuviini Alsacesta. Jean Biecher Réserve Riesling valmistetaan pääasiassa Châtenoisin kylän alueella sijaitsevan luomutarhan rypäleistä. Jean Biecher & Fils on Saint-Hippolyten kylässä Alsacessa sijaitseva viinitalo, jonka Biecherin perhe perusti vuonna 1762. Taloa johtaa nykyisin Olivier Biecher ja se on noin 20 miljoonan litran vuosituotannollaan yksi Alsacen suurimmista tuottajista.

Perhe omistaa viinitarhoja Alsacen keskiosissa ja on alueen johtava luomutuottaja. Biecher tuottaa viiniä myös Bourgognen, Loiren ja Rhônen alueilla, minkä lisäksi tuottajan valikoimista löytyy viiniä Espanjasta, Italiasta, Chilestä, Argentiinasta ja Etelä-Afrikasta. Biecher on panostanut pullotuslinjoihin ja pullottaa viiniä erikokoisiin pakkauksiin 18,5cl pulloista aina 10 litran hanapakkauksiin. Pienten pullojen ansiosta Biecherin viineihin on voinut törmätä yli kymmenen vuoden ajan yli 15 lehtoyhtiön lennoilla Euroopassa, Lähi-Idässä ja Aasiassa.

Melko neutraali, vaalean oljenkeltainen väri on aavistuksen vihertävä.

Pirteä tuoksu on tuore ja runsaan hedelmäinen, omenainen, persikkainen ja sitruksinen sekä kevyen kukkainen. Siinä on myös saksalaisille Rieslingeille tyypillisiä vahamaisia vivahteita ja taustalla pysytelevää kevyttä yrttiä, hentoa mausteisuutta ja aavistus anista. Yksinkertaista ja toimivaa.

Kuiva maku on pirteän hedelmäinen, mutta varsin rapsakka. Kielellä on keltaisia ja vihreitä omenoita, mehukasta päärynää ja persikkaa. Sitrushedelmäisyys on varsin napakkaa, greippistä ja limettistä, minkä lisäksi kielellä on mausteisia ja kevyen yrttisiä vivahteita sekä mineraalisuutta ja hieman anista. Suutuntumaltaan viini on kevyehkö ja raikas, hyvä ryhtinen kiitos eloisan sitrusmaisen hapokkuuden. Jälkimaku on keskipitkä, päärynäisen ja omenaisen hedelmäinen sekä miellyttävän mausteinen.

Jean Biecher Réserve Riesling on yksinkertainen ja toimiva, kaikin puolin tasapainoinen ja maukas luomuviini. Se on pirteän kesäinen ja melko aromaattinen viini, josta ei suurempia puutteita oikeastaan löydy. Se ei kuitenkaan yllä hintaluokkansa parhaiden Rieslingien joukkoon. Viini toimii sellaisenaan, mutta voisi maistua myös kala- ja äyriäisruokien sekä salaattien ja kasvisruokien kaverina.

Kouluarvosana: 8+ Yksinkertainen ja toimiva viini.
Hinta-laatusuhde: Hyvä - viini on hintansa arvoinen.

Jotain pientä infoa:

Tuottaja ja luokitus: Jean Biecher & Fils, AOP Alsace
Alue: Ranska, Alsace
Tyyli: Valkoviini
Rypäleet: Riesling (100%)
Pullo: 0,75 l
Hinta: 11,98e Alko 16.6.2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti